Strinda Kirke

Strinda kirke

Brøsetvegen 147C, Trondheim

Strinda Kirke, også kalt Moholt Kirke i tiden frem til en kongelig resolusjon av 4. juli 1958 som avgjorde at den skulle hete Strinda Kirke. Kirken er en kors-kirke bygget i tre og har ca. 500 plasser. Den ble bygget av Snekker O.A. Henriksen for ca. 33.500,- kroner, og vigslet 18. oktober 1900. Arkitektene bak kirka var Lars Solberg og Johan Christensen.

Kilde: Strinda Historielag

Oppdragsgiver:Kirkelig Fellesråd i Trondheim
Tidsperiode:2017, februar
Gnr / Bnr:54 / 30
Kommune:Trondheim
Vernestatus:Listeført Kirke

 

Arbeider

Kirkelig Fellesråd i Trondheim besluttet sammen med Strinda Kirkes Menighet å pusse opp benker, gulv, døpefont og alterringen på Strinda Kirke. Vi fikk oppdraget med å utføre oppussingsarbeidene i løpet av februar 2017.

Kirken ble derfor stengt 5. februar slik at vi kunne utføre malerarbeidene i løpet av februar. Kirken blir åpnet igjen 5. mars. Når kirken igjen er åpen vil du kunne se resultatet av oppussingen som er utført på benkene og gulvet. Og ser du godt etter ser du at også alterringen, skrivebordet, døpefonten og andre detaljer på alteret er pusset opp.

 

Benker

Benkene ble slipet matte før de fikk påført ny maling. Også gullfarget ornamentering, og annen dekorfarge ble fremhevet på nytt. Hovedfarge på benkene er NCS-kode: S-5030-Y90R.

 

Gulv

Gulvet i inngangspartiet, alteret og selve skipet ble slipt ned og påført ny maling. Fargen er ihht. NCS-kode: S-5010-Y30R.
Senere blir det lagt ny løper i skipet, inngangen og på alteret i kirken.

 

Alter

Alterringen, skrivebordet, døpefonten og deler av prekestolen fikk også litt ny maling. Selv om disse delene ikke ser ut til å være så mye, så er underlig hvor lang tid slike ting tar. Det gjelder å være stø på hånden når man jobber med slike detaljer.

 

Kort liten videosnutt med bilder fra Strinda Kirke etter oppmaling av benker.

Bilder

Kartreferanse