Lademoen Kirke

Dekormaling, Lademoen kirke

Innherredsveien 78, Trondheim

Lademoen Kirke er Trondheims nest største kirke. Den ble innviet 15. november 1905, og har idag rundt 500 sitteplasser. Fundamentet ble forbedret i åren 1954-1956, og taket ble reparert i 1966. I 1986 ble det også gjort store endringer i interiøret.

Oppdragsgiver:Kirkelig Fellesråd i Trondheim
Tidsperiode:2012
Gnr / Bnr:411 / 219
Kommune:Trondheim
Vernestatus:Listeført Kirke

 

Arbeider

Ikke alle er klar over at Lademoen Kirke har fått en real innvendig «makeover» i løpet av vinteren og våren 2012. Kirkelig Fellesråd i Trondheim har igangsatt arbeider for å få kirken tilbake til sine glansdager. Sammen med Bioconsult AS og Alf Waldum har vi vært så heldige å få være med på dette oppdraget.

Marit Dale hos Kirkelig Fellesråd i Trondheim er byggeleder for prosjektet som er berammet til å foregå ut april 2012. Malermester Rune Hepsø er utførende leder. Sammen med Alf Waldum som er ledende i Norge innen puss og betongkonstruksjoner synes vi at dette er et meget spennende oppdrag. I hovedsak går arbeidene ut på å reparere pusskader, og skader i dekoren på kirkeveggene.

Til disse arbeidene har vi også hatt med oss konservatorer fra Vilnius Erkebispedømme Restaureringsarbeider. Veggene er behandlet med pussystem fra Keim, og påført Keim Silikatmaling før dekoren er blitt restaurert.

Det ble under arbeidene også funnet rester av tidligere dekor. Denne ble synliggjort, og kan ses oppe til venstre over kontorene når man står ved alteret og ser utover salen. Dette er hensatt for senere referanser.

Prosjektet på Lademoen Kirke har vi oppgitt som referanse  overfor Direktoratet for Byggkvalitet, og på bakgrunn av dette og andre prosjekter har vi derfor ervervet oss Sentral Godkjenning for ansvarsrett for utførelse av arbeider på verneverdige byggverk i tiltaksklasse 1.

Bilder

Kartreferanse